Maak foto’s maar laat ze ook eens maken!

Hoe belangrijk is beeld materiaal voor jou? Van jezelf, je gezin of misschien wel je beste vrienden!

Best belangrijk toch? En toch gebeurt het steeds minder, we maken meer dan genoeg selfies maar die foto’s die er toe doen worden veel vergeten. Wat is het belang er nou van? Een paar foto’s? Naar mijn mening van groot belang, ze geven een herinnering maar je ziet ook groei! En vooral ontzettend leuk voor later! Mijn kinderen kijken graag naar de foto’s van mij toen ik klein was en de mensen die toen belangrijk waren in mijn leven. Maar ook van bijvoorbeeld mijn reis door Australië krijgt mijn zoon geen genoeg en wil nu zelf ook dolgraag die kant op!

 

Nu is dit niet de reden van dit blog bericht, eigenlijk is de reden helemaal niet leuk…

Afgelopen zondag heb ik een spoed fotosessie gehad met een gezin waarvan bekend is dat oma in de toekomst niet meer op foto’s zal staan. In heel korte tijd is bekend geworden dat oma zo ernstig ziek is dat er geen behandeling meer mogelijk is. Moeder stuurde mij dan ook een bericht of ik op korte termijn een fotosessie wilde doen waar vooral haar kinderen met oma op staan, als mooie herinnering voor later.

Natuurlijk heb ik dit gedaan en ben na een uur foto’s maken vertrokken met een brok in mijn keel. Wat is het leven toch gemeen soms… Twee heerlijk vrolijke kinderen die niets vermoeden zullen binnenkort hun oma verliezen en ik kan niets anders doen dan dit gezin heel veel sterkte wensen en zo snel mogelijk hun herinnering toesturen.

 

Vergeet dus niet om vooral heel veel foto’s te maken, leg de herinnering vast! Maar geniet ook zelf van het moment, de musical van je zoon ziet er echt veel cooler uit in het echt dan met een telefoon tussen jou en het podium!
Huur af en toe een professional zodat ook jijzelf in die portretten terug te vinden bent! Wanneer ben je voor het laatst met je geliefde gefotografeerd? Jullie trouwdag? Geef jezelf ook eens een fotosessie cadeau! Gewoon omdat het kan… voor nu & voor later!

Veel liefs,

Bianca Jansen