Over Bianca Jansen (fotografie)

Bianca Jansen Almere Fine Art Fotografie Fantasyfotografie Fotograaf Fotografie

Regelmatig krijg ik de vraag of ik full time fotograaf ben...

Niet helemaal, ik ben namelijk full time moeder van twee kinderen (mijn muzes)! Getrouwd met de allerliefste en daarbij ben ik part time zelfstandig ondernemer. Als gezin ondernemen we graag van alles, van bioscoop tot concerten en van dagjes op het strand naar weekendjes weg! Regelmatig staan we op het honkbalveld naar mijn zoon of man te kijken of we chillen (zoals de kids het zeggen) lekker thuis met onze twee katten!

Fotograferen is iets wat ik al jaren doe, ik kan mij niet eens herinneren in welk jaar ik mijn eerste spiegel reflex camera heb gekocht maar dat is toch echt wel meer dan 10 jaar terug. In het begin wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik daarmee moest doen en daardoor heeft mijn camera meerdere jaren in/op de kast gestaan. Ineens zag ik het licht (haha) en ben ik na de geboorte van mijn oudste meer foto's gaan maken. Nog altijd zoekende in de fotografie, van van alles maakte ik foto's, sport evenementen, bloemetjes, af en toe wat portretten maar het bleef een beetje doelloos.

In die tijd was ik ook lid van een fotoclub en hier kon ik d.m.v. opdrachten verschillende vormen van fotografie proberen. Ik deed fotografie cursussen en steeds meer merkte ik wat ik wel heel leuk vond namelijk portret fotografie en wat ik niet zo leuk vond sport fotografie. Mijn nichtje ging trouwen en ze vroeg of ik die wilde fotograferen... JA!

Mijn eerste bruiloft! ik was al eens mee geweest met een bruidsfotograaf als tweede fotograaf en het schieten van een bruiloft stond boven aan mijn lijst. Wat was dat ontzettend spannend om te doen, zo een belangrijke dag, geen moment kunnen missen! Voor deze dag had ik mijn eerste echte lens gekocht zodat ik ook binnen goed foto's kon maken. Mijn nichtje en haar man waren ontzettend blij met alle foto's en als ik nu bij hun thuis kom hangt hun huis er vol mee, mooi compliment toch?

Dit smaakte naar meer en door het volgen van diverse workshops (wat ik nog steeds regelmatig doe) ben ik mij steeds meer gaan richten op portret en bruidsfotografie. Door o.a. social media ben ik erachter gekomen hoeveel vormen, stylen en vooral fotografen er zijn. Een heleboel fotografen zijn mijn inspiratie geworden en motiveerde mij nieuwe dingen te proberen en zo heb ik mijn eigen style gevonden. Dit is iets wat blijft, het zoeken naar nieuwe dingen, mijzelf uitdagen en dus ook mijn fotografie vernieuwen. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn en dus ook niet uitgeleerd! Tot nu toe fotografeer ik vooral in daglicht, dit vind ik de fijnste vorm van licht. Soms probeer ik in mijn eigen thuis studiotje wat te experimenteren met flits licht (wat ik in de toekomst wil gaan toepassen in mijn bruidsfotografie) en met meer artistieke fotografie.

Fotografie is dus duidelijk mijn passie en dit doe ik met heel veel liefde. Het geeft mij mogelijkheden om creatief bezig te zijn, maar ook rust en voldoening. Gelukkig is het nu mijn werk, daar ben ik heel trots op! Van hobby naar werk! Na toch wel wat stoffige jaren voor mijn camera op de plank heb ik mijn style gevonden en word dit beloond door fantastische bruiloften en portretten te mogen fotograferen! #blijefotograaf

Bianca Jansen Almere Fine Art Fotografie Fantasyfotografie Fotograaf Fotografie

Meer weten? Stel gerust je vraag via info@biancajansenfotografie.com en ik zal je vraag inclusief antwoord hieronder plaatsen!

Liefs Bianca

P.S. Helaas is die eerste camera kapot gegaan maar ik heb hem nog steeds, hij is tenslotte al bijna antiek 😉

P.P.S Dit is hem... links ! 😀