Social media en de veranderingen die komen!

Wat heeft social media met fotografie te maken?

Nou, voor mij een heleboel! Omdat mijn social media platform er tot nu toe voor heeft gezorgd dat mijn foto’s jullie (mijn publiek) bereiken! Je leest het goed, tot nu toe! Er is namelijk veel aan het wijzigen binnen facebook en instagram, hebben jullie daar al iets van meegekregen?
Het zit namelijk zo, Facebook gaat de instellingen drastisch aanpakken, dit is het laatste jaar al in gang en waarschijnlijk zien jullie het terug in je tijdlijn. Facebook wil het nu zo gaan doen dat je voornamelijk berichten ziet van je vrienden en niet de pagina’s die je liked!
Sommige van deze pagina’s zijn goede doelen, bedrijven of misschien een blog die je graag leest ;-)! Wil je meer weten? Lees bijvoorbeeld dit bericht van het AD: facebook-gaat-je-tijdlijn-helemaal-anders-opbouwen-dit-is-wat-er-precies-verandert

Om ervoor te zorgen dat je deze pagina’s wel blijft zien in je newsfeed kun je een aantal kleine stappen ondernemen. Dit moet alleen wel per pagina! Hieronder heb ik de stappen voor jullie staan:

Ga naar: Facebook –> klik op vind ik leuk (als je dat nog niet deed) –> klik op VOLGEND, er komt een drop down –> klik op Ale eerste weergeven en KLAAR! Nu komt Bianca Jansen Fotografie gewoon net als de berichten van je vrienden in je tijdlijn!

Een andere optie, word vrienden met mij! Dit is de LINK naar mijn persoonlijke profiel!

Nu is instagram ook al aan het veranderen en weet ik soms niet zo goed hoe ik mijn publiek kan bereiken en nieuwe klanten kan werven. Social media was natuurlijk een perfecte gratis manier van reclame maken maar dat gaat dus niet meer zo makkelijk (logisch ook).
Dus kom ik terug op de ouderwetse mond-tot-mondreclame! Spread the word!

Bianca Jansen Enthousiast fotograaf voor al uw bruiloften en unieke portret foto’s! 😀

Je kunt mij in ieder geval vinden op Facebook, Instagram en op 500px (moet ik weer nieuw leven inblazen maar veel betere kwaliteit foto’s!) Ik weet nog niet welke mijn persoonlijke favoriet is maar facebook krijgt nog het meeste van mijn tijd, ik volg fotografen, lees tips en krijg inspiratie! Mijn voorkeuren voor bepaalde pagina’s zijn dus al aangepast!

Veel Liefs,

Bianca