The making of “Our Little Wonderland”

Bianca Jansen Almere Fine Art Fotografie Fantasyfotografie Fotograaf Fotografie

Het is wel een keer tijd om jullie het verhaal achter ons familie portret “Our Little Wonderland” te vertellen inclusief wat behind the scenes foto’s!

Het begon allemaal met een thee kopje, nou ja eigenlijk een heel servies. Dit servies stond jarenlang bij mijn oma thuis en ik heb altijd geroepen dat wil ik ooit hebben! Toen mijn oma overleed zijn de 2 dozen met het servies bij mijn ouders op zolder komen te staan. Het servies staat daar nog steeds in afwachting tot ik er een keer een mooie plek voor heb en eerlijk gezegd… dat gaat in ons huidige huis niet lukken. Wie weet ooit! Maar ik wilde er wel iets cools mee doen.

We kijken hier in huis graag films en zelf ben ik erg fan van fantasy en Tim Burton! Dus zijn versie van Alice in Wonderland hebben we regelmatig bekeken. Bij de thee tafel in het bos scene zei ik al lange tijd, zo een foto wil ik maken met het servies van mijn oma. Hoe cool zal dat zijn! En vorig jaar ben ik eindelijk begonnen met plannen… Wat heb ik nodig, waar gaan we de foto maken en hoe gaan we dat doen?

Al snel had ik een beeld hoe de uiteindelijke foto moest zijn maar nu de rest nog. Samen met mijn moeder ben ik naar veel kringloop winkels geweest en zijn we locatie’s gaan bekijken. En dat terwijl we het meeste eigenlijk in huis hadden en de uiteindelijke locatie bij ons achter is! De grootste uitdaging waren de kleding en de tafels. Die had ik niet staan en daar moest een oplossing voor komen. Gelukkig had mijn schoonvader een tafel staan en hebben we de tweede tafel gemaakt van losse planken en behangtafelpoten.

Het colbert van de Mad Hatter bleek bij mijn ouders in de kast te hangen, voor mijn zoon was het ook snel geregeld en voor mijzelf had ik ook nog een passende jurk. De jurk van mijn dochter ben ik zelf gaan maken, hier had ik een heel specifiek idee over wat ik niet binnen mijn budget kon vinden. En als ik de tekening bekijk is het goed gelukt!

Shooting time! En ja hoor, de dag van de shoot. De laatste dingen waren binnen gekomen en ons halve huis lag op een hoop klaar! Mijn moeder was er om te helpen met de kinderen zodat zij ons niet in de weg liepen of teveel gingen vervelen. Samen met mijn man hebben we 3 auto’s vol met spullen naar het bos gebracht. Daar ben ik alles gaan opzetten, stukje voor stukje kwam het steeds meer zoals ik het in mijn hoofd had. Opletten dat we niet het bos plat liepen (steeds omlopen dus) want ik wilde dat het leek alsof het er al heel lang zo stond. Alle spullen die te zijn zijn  op de foto zijn van ons prive en hebben een verhaal! Uiteindelijk heb ik zelfs onze poes in de foto geplaatst, zij was uiteraard niet mee naar de shoot!

Alles stond klaar en toen…. toen ging het regenen! Neeeee al onze spullen…. gelukkig hadden we een zeil en hebben we alles afgedekt. Doordat het toch vrij koud was hebben we de foto’s van de kinderen snel moeten nemen, vooral kleine Alice had het enorm koud! Na de shoot snel alles weer inpakken en naar huis.

Maanden lang ben ik bezig geweest met het bewerken van de foto, de grove lijnen had ik snel in orde maar ik bleef ontevreden met het eind resultaat. Iedere keer weer terug naar de foto en iets aanpassen, kleine aanpassingen, grote aanpassingen en weer drie stappen terug… in November wilde ik dat het klaar was. Ik wilde namelijk perse het eindresultaat nog in 2019 aan de muur hebben hangen! En dat is gelukt…

Voor mij is dit echt mijn meesterwerk! De tijd, de uitwerking en het resultaat… En ja dit kan jij ook aan je muur hangen! Maar dan een versie die bij jullie past… zoals je ziet, alles is mogelijk 😀

Om het verhaal verder compleet te maken, hieronder nog wat foto’s van de shoot!

Leuk dat jullie mijn blog hebben gelezen, laat je ook even een reactie achter?

En willen jullie zelf zo een cool portret aan de muur? Neem contact op zodat we kunnen gaan bespreken wat het beste bij jullie past en hoe we dat gaan doen natuurlijk!

Liefs Bianca

2 thoughts on “The making of “Our Little Wonderland”

  1. Wauw lieverd, wat is hier veel werk aan vooraf gegaan. En mooi om te lezen hoe het is ontstaan 👍
    Maar het resultaat is echt fantastisch zo mooi. ❤ Veel respect voor je hoe je hier mee bezig bent en super trots op je. Knuffel 💋

Comments are closed.