This is me – Cheyanne

Cheyanne kwam deze maand in mijn thuis studio voor een fotoshoot die we al een tijdje in onze planning hadden. We spraken elkaar lange tijd geleden en toen kwamen de fotoshoots ter sprake die Cheyanne deed voor 50’s styled kleding. Het doen van de shoots vond zij super alleen dat haar littekens weg ge-photoshopt werden vond ze voor zichzelf erg jammer, want die horen bij mij! Nou dan doen we toch een “This is me” fotoshoot!

Cheyanne heeft een zeldzame aandoening genaamd Hereditair angio-oedeem type 3 (HAE 3). Dit houd in dat haar lichaam bij bepaalde schommelingen (van bijvoorbeeld hormonen) op bepaalde plekken gaat opzwellen. Waaronder haar keel en dus levensbedreigend is. Op het moment dat deze zwelling optreed kan het een week duren voordat het weer helemaal weg is. Omdat Cheyanne een zeer zeldzame vorm heeft zijn de ontwikkelingen voor de juiste medicatie nog in volle gang, hoelang de juiste medicatie beschikbaar is is dus nog onzeker. Vorig jaar heeft ze een aantal maanden, om de week in het ziekenhuis gelegen om te spoelen en 2x in een kunstmatige coma gelegen in afwachting tot de zwelling zakte.

Wanneer je zo vaak in het ziekenhuis komt met acute nood word je veel geprikt voor medicatie en infusen. Omdat Cheyanne haar aders “kapot” geprikt zijn heeft zij nu een port o cath (injectiekamer)in haar borst welke is aangesloten op een ader. Hierdoor kan zij  medicatie krijgen zonder dat er in haar aders geprikt hoeft te worden. Ze heeft zelfs zichzelf (en haar vriend) geleerd om haar levensreddende medicatie toe te dienen via deze weg. Dit betekend dat zij zelf wat meer vrijheid heeft, ze kan nu weer wat verder van huis maar wel met meer dan           genoeg medicatie om in geval van nood deze te kunnen toedienen om het AMC te kunnen bereiken.

Misschien een lang verhaal maar dit is maar een glimp van wat er allemaal bij komt kijken als je een levensbedreigende aandoening hebt.

Cheyanne is trots op zichzelf inclusief littekens en dat wilde ze graag vastleggen. Ook omdat er nog best een taboe op ligt, je bent mooi als je geen littekens hebt. Ik zal de vervelende opmerkingen die zij hoort om haar littekens maar achter wegen laten…
Maar bij deze, ook met overlevings littekens ben je prachtig! Laat het vastleggen, laat ze zien… ben trots op wie je bent! Net als Cheyanne!

Bij het maken van deze foto’s heeft Cheyanne haar Port o cath schoongemaakt, dus zij heeft geen dure medicijnen toegediend terwijl dit niet nodig was! Dit is haar levenslijn…

Hebben jullie mijn blog gelezen? Laat een berichtje achter wat je ervan vond!

Liefs,

Bianca

8 thoughts on “This is me – Cheyanne

  1. Prachtige reportage van zo,n mooie vrouw , we zijn trots op jou nichtje en hebben respect voor hoe je steeds blijft stralen

  2. Kippenvel! Zo puur hoe dit vastgelegd Is, zo…cheyanne!! Hou van jou mop. Trots op jou en alles wat je doet en vooral HOE je het doet! En vergeet voor die held van je niet 🙂 xxx Deew

  3. Wat een prachtige foto’s van mijn buurmeisje ,het is en blijft een mooie meid met of zonder littekens

  4. Mooie reportage!
    En dit zijn littekens die bij haar horen, ze is een mooie jonge vrouw!! Niks weg shoppen dus gewoon laten zien .
    En mocht iemand het niet willen zien shoppen we die gewoon weg!

  5. Prachtige foto’s en wat goed dat je bent zoals je bent ook op de foto respect voor me mooie lieve nicht Cheyenne.

  6. Mooi om ook deze stappen te zien, die zo bij haar horen. De mensen die haar kennen vinden haar prachtig en de littekens horen bij haar, die laten zien hoe vaak ze heeft moeten knokken. Ze is prachtig en je foto’s ook.

Comments are closed.